Monster Hunter: World – Başlangıç Rehberi

Birçoğunuza, Monster Hunter: World seriye ilk girişi olacak ve , bu kötü bir şey değil. Daha önce oynayanların bile, MHW hakkında öğreneceği çok şey var ve yavaş yavaş öğreniyor olsanız da, ormanda ilerlemeden önce ne yaptığınızı biraz düşünmek hep iyi oluyor ilk canavarla savaşmak için.  Oyunu bayağı oynadık, ve bu yüzden yol boyunca bir kaç şey öğrendik, bu harika oyunda ilk birkaç saatinizden en iyi nasıl yararlanabileceğinizle ilgili birkaç ipucu almak istediğinizi düşündük.

Aşağıda oyundan edindiğimiz birkaç saatlik tecrübeye dayanarak hazırladığımız detaylı bir rehber mevcut. İyi oyunlar dileriz! 🙂

Cephanenizi tanıyın

Toplamda 14 silah var ve nereden başlayacağınızı bilmek, kendi başına bir meydan okuma olabilir. Sanırım hepsi avlanmana daha çok bağlı. Örneğin Anjanath’ı ele alalım – kabarık sırtını ve kızdığında başından vuran kemikli bir bıçağı olan maho büyüklüğünde bir büyük T-Rex. Yakın dövüştüklerinde kabadayılık ve kaba kuvvet nedeniyle bir melee silahıyla saldırmak zor olabilir. Bow veya Bowgun’u deneyin, çünkü menzili burada anahtardır. Cephane ve oklarla denemeler yapın, çünkü ne yaptığınızı biliyorsanız büyük zarar verebilirler.

Büyük Jagras gibi daha yavaş hedefler Dev Axe veya Longsword ile saldırıya uğrayabilirler, ancak yavaştırlar, bu nedenle saldırılarınıza zaman ayırdığınızdan emin olun veya kendinizi bir yük saldırısı için açık bırakın. Gunlance gibi mükemmel dengenin bulunması, balta kaba kuvveti ve merminin av tüfeği benzeri tabanca gücü nedeniyle harikalar yaratabilir. Veya şarjı korumak için bir şeyler kullanmak isterseniz, Switch Axes’lardan birini deneyin, çünkü hem saldırılardan, hem de ücretler arası saldırıdan korunabilirsiniz. Aynı zamanda bir balta ile bir kılıç arasında geçiş yapıyor, bu yüzden kılıç parçasıyla daha hızlı saldırılar yapılabilirken, doğru bir balta atışından güç elde edilebilir.

Temel olarak, her canavarın farklı olduğunu ve tüm avların farklı şekilde sona erebileceğini düşündüğünüzü bilmek için tüm silahlarla deney yapmanız gerekir. Sadece geniş bir silah yelpazesine sahip olduğunuzdan emin olun, çünkü zaman geldiğinde hazır olmalısın.

Oyunun asla söylemediği bu hızlı kısayolları kullanın

Bir kemik yığını ne zaman bulursanız ya da sadece hızlı bir toplama işleminden daha fazlasını gerektiren bir bitki / mantar ne zaman bulacaksınız? Her şeyi elde etmek için üç kere “süpürmek” zorunda kalman sinir bozucu değil mi? Ölen bir canavar için de aynı. Garip, değil mi? Evet! Sakın yapma. İlk seferinde daire tutun ve her şeyi bulana kadar bırakmayın. Tekrar tekrar toplamaya isabet etmeye gerek yok.

Aynı ven içinde, bir macerayı bitirdiğinizde, savaşın ardından ödüllendirildiğiniz her şeyi almak için tekrar tekrar çarpmanız gerekir. Yanlış! Çapraz tutun ve her şeyi kapmakta olan menüden uçar. Asla bunu sana söylemediğini biliyorum, ama yine de yaparım.

Parça kutusundan çıkarıyorsun, çantan yok!

Çoğu oyunda, sizinle bir maceraya neyi sürdüreceğiniz konusunda endişeleniyorsunuz, ancak Canavar Avcısı: Dünya’da, üzerinde zanaat yapmanız gereken öğelere sahip olmanız gerekmiyor. İşçilik yaparken kutudan yaparsınız – keseğinizde değil. Bu, piyasada hemen hemen her oyun karşı ve mantıklı değil, ama aslında sizin için çalışır: kullanıcı dostu, tuhaf bir şekilde. Mega iksirler yapmak için her zaman sana bal getirmek yerine, hayatta kalmak ve avlanmanız gereken şeyleri taşıyan yarım boşlukta bir çanta ile çıkın. Gerisi kutudan anında hazırlanabilir.

Eğer bayılırsan, o fırsatı tekrar doldurmak için kullan.

Bu oyunda bayılırsan (okursun: ölürsen) en yakın kampa geri dönersin. Hiçbir zaman belirginleşmedi, ama kampın kendisini (üssünüzdeki büyük çadır) hızla girebilir ve malzemeleri artırabilirsiniz. Yemek pişirmek için aynı, eğer yemekten etkileniyorsa, tekrar pişirin. Düşmanla sorun mu yaşıyorsunuz ve silahınız bu işi yapmıyor mu? Çadırın içine girin ve takımınızı düşmanlarınızın zayıf yönlerine uyacak şekilde değiştirin.

Anlamak için mücadele ediyorsanız, diğer silahları deneyin

Sahada onlarca şeyi toplayıp hiç kullanmadığınızdan garip geliyor musunuz? Zira temizlenmiş ürünlerin çoğu, henüz denemediğiniz bir silah içindir. En çok istedikleri silahlardan biri ağır silahlardır. Bunlar çeşitli cephane türlerine (zehirden felç edilene ya da dilimlere yapışkan hale gelir) sahiptir ve canavarlardan parçaları parçalamanıza yardımcı olabilir. Cephane türlerinin her biri farklı bir işçilik malzemesi gerektirir. Aynı şekilde yaylar zehir okları veya güç okları oluşturabilen “kaplamalar” da kullanabilirler. Bunun üzerine, bazı kaynaklar, onları iyileştirmek için takım arkadaşlarınızı vurmanıza izin veren silahlar için cephane bile hazırlayabilir. Silah denedikten sonra yepyeni bir menü dünyası açılır ve tercihinize göre daha da ileri gidip özelleştirebilirsiniz. Bu oyunda çekim fikrinden hoşlanmayabilirsiniz, ancak birkaç saat denemeniz, topladığınız eşyaları ve muhtemelen envanter yönetimini de daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

Bir eşya üzerindeki kırmızı çarpı, henüz kullanamayacağınız anlamına gelir

Erken bir sürü cephane ve kaplama olacaktır ve onlarda neden büyük bir haç olduğunu bilmeyeceksiniz. Bu aslında uzun vadede dostça, ancak ilk bakışta açıklanmıyor ve orada neden olduğunu anlamıyorsunuz. Bu, şu anda kullanabileceğiniz herhangi bir ekipmana sahip olmadığınız anlamına gelir. İlerlediğinizde değişir, dolayısıyla bir silahı belirli bir yetenek ağacına indirirseniz, örneğin yay o zehirli okları vurabiliyor, aniden kırmızı haç zehir kaplamalardan yok olacak ve artık zanaatkâr ve kullanabilir Görevlerde olanlar. Bu basit, ama yine de, hiçbir zaman doğru bir şekilde açıklanmadı.

Beceri ağacı gerçek bir ağaçtır

Canavar Avcısı’nda: Dünya, yetenek ağacı gerçek bir ağaçtır. Bu, bir yönde spesifikasyon yaparsanız, ilk derecelendirmeyi azaltmadan yana veya geriye doğru hareket edemezsiniz demektir. Bir yükseltme görebilirsiniz ve gerekli tüm parçalara sahip olabilirsiniz ancak ona yükseltme izniniz yok. Daha fazla hasar görmesine rağmen bunun kesin bir “yükseltme” olduğunu göreceksiniz, ama yine de – zar yok. Ağacın çizgilerini arayın ve bir yükseltme yapmak için bu yol boyunca ilerlemek zorunda olduğunuzu anlayın. Çoğu insan bir yükseltme görmekle alakalı olduğu için oyunculara kafa karıştırıcıdır ve … yalnızca, yeni sürüme geçiyor. Burada geriye doğru indirmelisiniz (endişelenmeyin: kaynaklarınızı geri alıyorsunuz) ve daha sonra gerçekte istediğiniz yükseltme yönünde yeniden belirtiniz. Bu, uzun sürdürebilir, çünkü yükseltme aşamalarını atlayamazsınız ve kim bilir, orta katmanlı yükseltme için parçalara sahip değilsiniz, ancak üst katman için bunları kullanıyor olabilirsiniz, ancak işler böyle yürüyor.

Hareket halindeyken cömertliklere her zaman sahip olmanızı sağlayın.

Nezaketler tıpkı başka oyunlarda olduğu gibi: sahip olduğunuz kadar çok donanıma sahip olmak için, göbeğinize döndüğünüzde sürekli ödüller kazanmaya devam edin. Bunlar, küçük canavarlar avlamak, mantar toplamak, hatta bitkiler toplaymak gibi basit bir iştir ancak ödül verirler. Merkeze döndüğünüzde size bildirilecek olan yeni nimetlerin bulunduğunu bildirirsiniz ve bunlar, araştırma masasında, araştırma masasında, alt katın yakınındaki manuel olarak yapılmalıdır. Bunları düzenli olarak verin ve vites yükseltmenizi sağlayan zırh kürelerinden (ve daha sonra zırh küresine +) sahip olursunuz.

Zamanlı görevleri kontrol edin ve gecikme yapın

Zamanlı görevler bizi tekrar tekrar oynamaya devam etmek için buraya getiriyor ve sana bazı harika malzemeler takdim edebiliyor. PS4’te birincisi, palico için bir Horizon Sıfır Şafak Watcher kıyafeti hazırlama imkânı buluyor. Bu gerçekten basit bir arena macerası, ancak ona erişebilmek için önce avcı seviyesi 5 olmanızı gerektiriyor. Hikaye misyonları (oradaki avcı seviyenizi yükseltmenin tek yolu) ile oraya gidin ve arenaya girin, ilk palico dişli setinizi hazırlayın ve küçük kedi arkadaşınızın Horizon’dan bir Watcher’a benzetildiğini merak edin; Parlayan mavi ışık ve hepsi.

Karnını doldur

Canavar Avcısı’nın en kullanışlı araçlarından biri: Dünya yemek yiyor. Evet, bir maceradan önce iyi bir yemek, savunmanız ve saldırınız gibi bir sürü şey için geçici merakınızı vereceksiniz. Onları paranızla veya satın aldığınız fişlerle satın alabilir ve ne kadar güzel yemek, ne kadar güzel olur. Kantinine gidebilir, Palico şefini ve arkadaşlarını ziyaret edebilir veya kendinizi bir maceranın başında geldiğiniz geçici kamplarda pişirebilirsiniz. Barbekü Spit’i kullanırsanız, kuponların tamamı için küçük bir iyilik olarak, yemeği kendiniz için güzel bir kupa kazanmak için durduğunda yemeği kesinleştirebilirsiniz. Bize daha sonra teşekkür edebilirsin.

Bırak doğa işini yapsın

İlk başlarda, bu devlerle yüz yüze gelmek yıldırıcı olabilir, ancak kendi oyununda doğa oynamak, copius miktarlarda fayda sağlayabilir. Eğer bir canavarla dövüşürken haritada bir yakınını görürsen ikisini de aynı bölgeye götürmeye çalış, sadece kaçıp birini kovalamak için savaşıyorsun. Çoğu kez oynarken ederken, gözlerimizin önünde gerçekleşen 3 farklı canavar arasında kavga ettik ve bir parmak kaldırmak zorunda kalmadık. Kendi aralarında savaşacaklar, yalnızca savaştığınız canavara zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda göreceğiniz en görkemli şeylerden biri olacak. Doğa, gözlerinizin önünde, üst kat koltuğunuz var.

Palico’nuza iyi davranın

Palico’su kabarık şapkalarında gerçekten şirin görünüyor ve beyaz Paolumu pelerinleri onları bir milyon dolara benzetiyor. Elbette, moda anahtardır, ancak istatistikler de öyledir. Senin gibi, Palico’nun katılacağı farklı beceri ve istatistikler var. Silah ve teçhizatları dövmek ve yenilemek için zaman harcadığınızdan emin olun, çünkü ikiniz de bir ava çıkarken, tüylü arkadaşınız size büyük bir yardım olacaktı. Dikkatinizi kendinizden uzaklaştırabilirler, canavarların arkasından büyük miktarda hasar vermenize izin verirler ve sizi iyileştirmek için Vigorwasps’ı kendinize çekerek size yardımcı olabilirler. Kıyafetlerinin iyi bir savunma alanı sağladığından emin olun ve silahları av ettiğiniz canavarla savaşacak kadar güçlüdür. Yine, sizin gibi, silahlarının durumlarının karşı karşıya olduğunuz canavarla savaşacak şekilde uyarlandığından emin olun.

Çevre en yakın arkadaşınızdır (Palico’nuz için değil)

Neredeyse her alanda avantajınız için kullanılabilecek bir şey var. Burçlar, sade bir görüşte saklanmanızı sağlar, yani canavarlar sizi yakınlarda bile göremezler. X butonuna basarak, doğru florada durduğunuzda yok olacaksınız, bu yüzden onlara göz kulak olun. Ayrıca, canavarların içeri girdikleri uçtaki kuvvet tarafından tahrip edilecekleri ve kaybolacakları devasa kaya sütunları ve oluşumları vardır ve orada dururken birkaç buluğa izin vereceksiniz, şaşkın ve şaşkın. Canavarları da yakalayacak türden sarmaşıklar var, bu nedenle bunları kısa sürede sıkıştıracak şekilde vurduğunuzdan emin olun. Dünyadaki parlak parıltılı ışık toplarını gördüyseniz, onlardan hızlı bir şekilde vurmak geçici olarak canavarı körleştirebilir ve onları bir kez daha sersemletebilir. Bir iksir veya tıbbi kiti kullanmadan biraz sağlık arıyorsanız, sağlığınızın yarısından fazlasını geri getirmek için bir Vigorwasps şişirme yeşil torba alın.

monster-hunter-world

Harika sefer

Görevler arasında, esas olarak dünyayı dolaşmak ve kalbin içeriğini zaman sınırlamaları ve sınırsız baygınlıklar olmaksızın toplamak veya avlamak şansınız olan seferler yapabilirsiniz. Bunlar, canavarların hareket ettiklerini ve var olduklarını görmek için nimetlerini ve araştırma ekosistemlerini tamamlamak, saldırı ve seyahat kalıplarını öğrenmek için mükemmeldir. Bu, daha büyük nimet ve araştırmalar için mükemmel ve oyunun kısıtlamalar olmaksızın ne kadar güzel olduğunu takdir etmenize de olanak tanıyacak.

Daima haritayı kontrol edin

İskele yavruları çok önemlidir, çünkü sizi hedefinize götürebilirler, ancak zaman zaman kafanız karışır ve yolunuzu kaybedebilirsiniz. Ayak izi, skidmarks, mucas ve daha berbat şeyler buldıktan sonra, canavar haritanızda görünür, böylece sadece Scoutflies’ın işini yapmasını beklemeden haritayı izleyebilir ve doğrudan ilerleyebilirsiniz. Ve siz buna hazırlanırken seçeneklere gidin ve haritalama seçeneklerini değiştirin; böylece hareket halindeyken dururken harekete geçerken hareket etsin; bu, ortamlardaki yolunuzu bulmanızı ve ekosistemleri dolaşmanızı kolaylaştırır.

Aralarında duygusal birliktelik olmayıp sadece cinsel ilişki olan iki kişi

Monster Hunter’ı oynamak için en iyi yol: Dünya arkadaşlarınızla. Soru yok. Ancak nasıl birlikte oynayacağınızı öğrenmek son derece önemlidir. Her canavarın olabildiğince verimli bir şekilde saldırısına uğrayabilmeniz için, geniş bir silah yelpazesine sahip arkadaşlarınızın olduğundan emin olun. Örneğin, canavarların ilgisini uzun menzilli silahlarla uzağa çekin ve düşman dikkati çekerse, yakın mesafeden saldırmak için birkaç arkadaş edin. Açıkçası, saldırmanın birçok yolu var, ancak yola çıkmadan önce bunu yapmanın en iyi yolu hakkında sohbet etmek bir zorunluluk. Ayrıca, hepiniz temel kampa teçhiz edebileceğiniz paylaşılan eşyalar vardır, böylece kimin neye ihtiyacı olduğuna karar verin ve açgözlülük etmeyin!

  • Xohoos

    İğrenç bir Türkçeyle anlatılmış bir makale google translate’den çevrilmiş gibi